PKN
Protestantse gemeente te 's-Heer Hendrikskinderen
 
Jeugd Jeugd
Crèche en kindernevendienst
Iedere zondag zijn de kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar welkom bij ons in de kindernevendienst. We lezen een verhaal uit de Bijbel, we praten er met elkaar over en we tekenen of knutselen.
Tijdens de Veertigdagentijd en de Adventstijd werken we met een leuk project waarbij we de kinderen voorbereiden op Pasen en Kerst. Op Paasmorgen is er ons traditionele paasontbijt waarbij de kinderen van de kindernevendienst samen met de jeugd van de jeugdkerk gezellig aan de ontbijttafel gaan. Tijdens de startzondag in september spelen we samen spelletjes.
Voor de jongste kinderen, tot 4 jaar, is er iedere zondag crèche waarbij de leidster samen met de kinderen gaat spelen.
Het kindernevendienstteam,
Madeleine, Sylvia, Anne-Lies, Shirley, Anna en Daniëlle 
 
Catechese
Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd wordt er catechese aangeboden in samenwerking met de Protestantste Gemeente te Goes. Voor de kinderen van 10-12 jaar (groepen 7 en 8) wordt de catechese verzorgd door ds. Nelleke van der Linden en Fedor Hamelink. Voor de tieners verzorgt de predikant een serie van zes avonden (de woensdagavonden van 17 februari t/m 23 maart, telkens om 19.30 uur, in de consistoriekamer), waarin kernpunten van het christelijk geloof worden behandeld aan de hand van de levensgeschiedenissen van Dietrich Bonhoeffer en Martin Luther.

 
KLIEDERKERK 's-Heer Hendrikskinderen en Kloetinge
De Kliederkerk is bijeenkomst voor álle leeftijden en in het bijzonder voor kinderen (0-10 jr) én hun (groot)ouders. Een gezellige en creatieve ontmoeting voor mensen met en zonder kerkelijke achtergrond rondom een boeiend bijbels verhaal met soms een actueel onderwerp. De Kliederkerk helpt kinderen en de mensen om hen heen, om elkaar beter te leren kennen en samen te ontdekken hoe we de wereld nog mooier kunnen maken en een licht voor andere mensen kunnen zijn. We gaan knutselen met leuke materialen aan de hand van een inspirerend bijbelverhaal en dat alles biedt ruimte voor gesprek, creativiteit en gezelligheid. Mooi om te zien dat er bij de vorige editie ook kinderen van buiten Kloetinge en ’s-Heer Hendrikskinderen meekliederden.
 
terug
 
 
Introductie Mw. Mathilde Meulensteen als Kerkelijk Werker in onze gemeente
meer
 
-
 

 
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.